Het belang van een sterk sociaal-maatschappelijk en cultureel netwerk in Drenthe is groot. Trendbureau Drenthe, Biblionet Drenthe, Zorgbelang Drenthe, SportDrenthe en Stichting Kunst & Cultuur organiseren in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen een politieke dialoog.

Lees meer...

De bedreigingen aan het adres van schrijver Pim Lammers hebben ertoe geleid dat hij heeft moeten besluiten zich terug te trekken als schrijver van het gedicht voor de Kinderboekenweek 2023.

Lees meer...

Op 7 december 2022 brachten de wethouders en beleidsambtenaren van 9 gemeentes een werkbezoek aan Biblionet Drenthe in Assen.

Lees meer...

De Voedselbank Hart van Drenthe kreeg deze week niet alleen etenswaren, maar ook leesvoer in de donatiebox. Biblionet Drenthe schonk namelijk meer dan 400 jeugdboeken aan de Voedselbank.

Lees meer...

Prinsjesdag bracht dit jaar goed nieuws. De overheid bedeelt vanaf 2023 structureel meer geld toe aan de bibliotheek.

Lees meer...

Van donderdag 8 t/m woensdag 14 september is de Week van Lezen en Schrijven er weer. Ook in de bibliotheek staat deze themaweek volop in de aandacht.

Lees meer...

Inschrijving verlengd!

Zoek jij innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waarmee de bibliotheek te maken heeft? Wil je de doelgroep centraal stellen bij alles wat je doet? Projecten laten opbloeien met meer creativiteit? Dan is de cursus Design Thinking+ iets voor jou! Krijg inzicht in innovatieprocessen, activeer je designers-mindset, leer nieuwe creatieve technieken inzetten en ontdek hoe je meer mensgericht kunt werken in projecten binnen en buiten de bibliotheek.

Lees meer...

In Nederland hebben veel mensen boven de 18 jaar moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Bibliotheken proberen hen verder te helpen met bijvoorbeeld cursussen. Maar die stap blijkt voor mensen soms lastig. Wie is die Nederlandstalige laaggeletterde (NT1’er) eigenlijk? Waar vinden we ze en hoe kunnen we ze bereiken? Daarover organiseerde Biblionet Drenthe op maandagochtend 23 mei een inspiratiesessie in Bibliotheek Hoogeveen.

Lees meer...

Cleo Buirs van de St. Josephschool in Zandberg (gemeente Borger-Odoorn) heeft op woensdag 13 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Esther Afman, leerlinge van Volta uit Beilen, won de voorleeswedstrijd voor brugklassers 'Read2Me! 2022'.

Lees meer...

2021 was een jaar waarin we met elkaar invulling hebben gegeven aan nieuwe vormen van ‘dienstverlening dichtbij’ en natuurlijk digitale producten en diensten. En dit allemaal vaak hand in hand met alle Drentse bibliotheken en Drentse culturele en maatschappelijke partners. Door samen te werken, zijn we in staat geweest om bereikbaar en toegankelijk te blijven voor alle inwoners in Drenthe.

Bekijk onze reis van 2021

Op woensdag 9 maart ontving Bibliotheek Gieten als eerste bibliotheek in Drenthe het gouden certificaat ‘Duurzaam Gastvrij’. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) heeft de bibliotheek gekeurd. Daaruit is gebleken dat Bibliotheek Gieten duurzaamheid belangrijk vindt en hierin verder gaat dan de normale wet- en regelgeving vereist. In de bibliotheek blijkt dat bijvoorbeeld uit maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam gedrag.

 

Lees meer...

Biblionet Drenthe ondersteunt de bibliotheken bij het informeren en activeren van inwoners in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. In de bibliotheken vinden verschillende activiteiten plaats. Zo hebben de bibliotheken van Biblionet Drenthe alle politieke partijen in hun gemeentes de gelegenheid geboden een korte video op te laten nemen, waarin ze vertellen wie ze zijn en waarom men op hen zou moeten stemmen.Lees meer en bekijk de video's

Op vrijdag 1 april organiseren de bibliotheken in Drenthe in het kader van het Drents Leesoffensief van 15.00 tot 17.00 uur een webinar Close Reading voor het Voortgezet Onderwijs. Met Close Reading krijgen leerlingen een kans om beter te leren lezen en wordt begrijpend lezen wel leuk.

 Lees meer en meld je aan

Wat doet de bibliotheek op het gebied van gezondheid en (digitale) zorg en hoe kan zij ondersteunen bij het versterken van de gezondheidsvaardigheden van burgers? Op 16 februari van 16.00 tot 17.00 uur organiseren Fers en Biblionet Drenthe een online regiosessie in het kader van de Slimme Zorg Estafette, waarin er antwoord wordt gegeven op die vragen. Laat je inspireren tijdens de sessie, waarin bibliotheken uit Noord-Nederland voorbeelden laten zien van wat zij zoal doen voor het versterken van gezondheidsvaardigheden van burgers.