• Cursus Leescoördinator

    Cursus Leescoördinator

Biblionet Drenthe en Biblionet Groningen organiseren in 2021/2022 weer cursussen voor leescoördinatoren.

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. De cursus in Drenthe zit helaas vol.

omslag open boek 3.0Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 100 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Meer informatie vind je in de brochure Open Boek 3.0: Opleiding tot leescoördinator.

Cursussen 2021/2022*

Biblionet Groningen

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2021 zijn gepland op dinsdagmiddag 21 september, 5 oktober, 26 oktober, 16 november en 30 november van 16.00-19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn. Indien de bijeenkomsten niet in Zuidhorn gehouden kunnen worden vanwege COVID-19 maatregelen, dan wordt de training online gegeven. 

Schrijf je hier in voor de cursus in Groningen

 

Biblionet Drenthe

Eind januari 2022 start de training Open Boek bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. De data zijn 26 januari, 16 februari, 9 maart, 30 maart en 20 april 2022.

De training zal plaatsvinden op woensdagmiddag van 15.00 - 18.00 uur. Je kunt je aanmelden via onderstaande link.

Schrijf je hier in voor de cursus in Drenthe

 Deze cursus zit helaas vol.

* Deelnemers uit Groningen kunnen ook deelnemen aan de cursus in Drenthe.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 450 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de Cursus Leescoördinator?

Neem voor vragen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.