• Nieuws

    Nieuws

De provincie Drenthe heeft alle bibliotheekvestigingen in Drenthe een exemplaar geschonken van het onlangs verschenen boek Geschiedenis van Drenthe.

Het boek is een rijk geïllustreerde tweedelige uitgave van 336 pagina’s in een fraaie cassette en vertegenwoordigt een waarde van € 79.

Interessant voor een breed publiek

De uitgaven zijn aantrekkelijk en toegankelijk geschreven en voorzien van veel foto- en kaartmateriaal. Er is van de nieuwste technieken gebruik gemaakt zoals drone-fotografie. Het archeologiedeel bevat bovendien veelal nieuw en niet eerder gepubliceerd fotomateriaal van bijzondere vondsten.
Geschiedenis van Drenthe is onmisbaar voor inwoners van Drenthe die meer willen weten van de geschiedenis van hun provincie. Daarnaast zal het iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Nederland een bijzonder beeld geven van de geschiedenis van onze mooiste provincie.

De auteurs

Het boek is geschreven door Wijnand van der Sanden en Michiel Gerding. De eindredactie is verzorgd door Jan van der Meer.

Wijnand van der Sanden is sinds 1997 provinciaal archeoloog bij de Provincie Drenthe. Hij schreef meerdere boeken en won de DHV-prijs voor zijn in 2010 verschenen boek Over galg en rad.

Michiel Gerding studeerde geschiedenis in Utrecht en was meer dan 30 jaar provinciaal historicus van Drenthe. Hij is auteur van diverse boeken en werkte mee aan populaire boekenreeksen, tijdschriften en historische projecten in de provincie Drenthe.

Te vinden in alle bibliotheken

Dankzij het gulle gebaar van de provincie is het boek beschikbaar in alle Drentse bibliotheken, in totaal gaat het om 40 exemplaren. Via de catalogus op de website www.bibliothekendrenthe.nl is te zien of het boek op dat moment in de eigen bibliotheek op de plank staat of is uitgeleend.