• Nieuws

    Nieuws

Per 1 november 2018 stoppen de bibliotheken in Drenthe met de eigen muziekcollectie. De klanten kunnen vanaf dan gebruik maken van Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Opheffen collectie cd’s en muziek-dvd’s in Drenthe

Momenteel is er nog een collectie cd’s en muziek-dvd’s aanwezig in Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen, van waaruit iedereen in de provincie kan lenen en reserveren. Het opheffen van deze collecties houdt in dat er in Drentse bibliotheken geen cd’s en muziek-dvd’s meer zullen staan. Dit besluit is gebaseerd op het gegeven dat het om een relatief dure collectie gaat voor een kleine gebruikersgroep. Daar komt bij dat de bibliotheken een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden: Muziekweb.

Lenen bij Muziekweb

Leden van de bibliotheek kunnen vanaf 1 november cd’s lenen bij Muziekweb. Muziekweb is de grootste muziekbibliotheek van Nederland. Alle nieuwe cd’s die in Nederland uitkomen worden door Muziekweb in de collectie opgenomen. Muziekweb heeft een collectie opgebouwd van 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s. Dat is samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks!

De site is een bron van informatie over artiesten, muziekstijlen en componisten én een ideale plek om meer muziek te leren kennen. Binnen de bibliotheek is alles volledig te beluisteren, óók bijvoorbeeld op de eigen smartphone via het gratis WiFi-netwerk. Thuis kun je op www.muziekweb.nl naar fragmenten van 30 seconden luisteren en alle muziekinformatie terugvinden. Gereserveerde cd’s kunnen worden opgehaald in de eigen bibliotheek.

Meer informatie op www.bibliothekendrenthe.nl/muziek.

Verkoop vanaf 1 december

De huidige muziekcollecties van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen worden te koop aangeboden. Om dit voor te bereiden is het lenen en reserveren uit deze collectie vanaf 1 november 2018 niet meer mogelijk.

De verkoop van de muziekcollectie start op zaterdag 1 december 2018 tijdens de openingstijden van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen.