• Nieuws

    Nieuws

Vrijdag 7 december is de Dag van de Vrijwilligers. Biblionet Drenthe wil bij deze gelegenheid de vrijwilligers in het zonnetje zetten. Als waardering voor hun inzet krijgen ze vandaag allemaal een leuke attentie.

Annelies Bakelaar, bestuurder van Biblionet Drenthe, vertelt waarom vrijwilligers zo belangrijk zijn:

"Als Biblionet Drenthe kunnen en willen wij het niet alleen. We zijn dan ook enorm blij met alle inzet van de vrijwilligers die samen met ons de schouders zetten onder het Drentse bibliotheekwerk."

"Vrijwilligers zijn de lokale ambassadeurs van de bibliotheek. Vrijwilligers kennen de inwoners en hun omgeving. Zij zijn vanuit hun rol als ambassadeur de schakel tussen bibliotheek en de inwoners. Onze vrijwilligers zijn zowel gastheer/gastvrouw en zijn ook de medewerkers die de mouwen opstropen in de bibliotheek."

"Hartelijk bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Samen zorgen we voor Lezen, Leren en Leven in de bibliotheken van Drenthe."

Vrijwilliger aan het woord

Wat motiveert de vrijwilligers om bij de bibliotheek te gaan werken? We leggen 5 vragen voor aan Lammie van Wester, vrijwilliger in Bibliotheek Diever.

Wat doe je als vrijwilligerswerk?
Diverse voorkomende werkzaamheden in Bibliotheek Diever, zoals opruimen, reserveringen opzoeken en vragen beantwoorden. Ik heb hier net mijn 12 ½ jarig jubileum als vrijwilliger gevierd.

Wat is je motivatie om vrijwilligerswerk te doen?
Ik ben dol op boeken en ik vind het belangrijk dat mede door mijn inzet de bibliotheek in het dorp open kan blijven.

Waar word je blij van als vrijwilliger?
Als er veel bezoekers komen en vooral als ik ze kan helpen als ze vragen hebben.

Heb je nog tips waarmee je je werk zou kunnen verbeteren?
Nee, het is prima zoals het is.

Wat betekent Vrijwilligersdag voor jou?
Voor mij is het geen speciale dag, ook zonder deze dag voel ik me door de bibliotheek gewaardeerd.