• Nieuws

    Nieuws

Biblionet Drenthe gaat meedoen aan het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen en Lammie van der Tuuk van Biblionet Drenthe hebben daarvoor op 19 december een contract getekend met Mick Duzink, manager FC Groningen in de Maatschappij.

Plezier in lezen voorop

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom koppelt Scoor een Boek! lezen aan sport. Biblionet Drenthe en Biblionet Groningen gaan in 2019 samen met FC Groningen in de Maatschappij het programma Scoor een Boek! uitvoeren.

Scoor een Boek! is ontwikkeld door Biblionet Groningen en groeide in enkele jaren van een regionaal een landelijk leesproject. In 2018 is Scoor een Boek! in vijf provincies uitgevoerd en werkten zes Eredivisieclubs mee aan het enthousiasmeren van de deelnemende klassen.

Drentse aftrap in Noordenveld en Tynaarlo

Aan de Drentse editie van Scoor een Boek! doen 26 scholen mee in de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo.
Begin 2019 gaan ruim 700 kinderen uit groep 5 en 6 zoveel mogelijk boeken ‘scoren’ om te lezen. Ze worden daarbij aangemoedigd door een speler van FC Groningen.
De afsluiting van het project zal plaatsvinden op een sportveld. Daar wordt ook bekendgemaakt hoeveel boeken de scholen hebben gescoord.

Het project Scoor een Boek! wordt in Drenthe gesponsord door de Rabobank en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Foto: Ondertekening van het contract Scoor een Boek! bij FC Groningen. V.l.n.r.: Lammie van der Tuuk, Mick Duzink en Jacqueline Roelofs)