• Nieuws

    Nieuws

Op 7 februari openen 15 BoekStartpunten op kinderopvanglocaties binnen de gemeente Midden-Drenthe. Vier van de integrale kindcentra werden die dag bezocht door wethouder Erjen Derks van Midden-Drenthe, Albert Velthuis van CKC Drenthe, Koos van Riezen van Kits Primair en Annelies Bakelaar van Biblionet Drenthe.

Na het bezoek aan de locaties ondertekenden alle partijen de samenwerkingsovereenkomst in de bibliotheek van Beilen. Ze tekenden voor een goed gevulde boekenkast, een BoekStart-leeshoek en voor de inzet van pedagogisch medewerkers die op inspirerende en interactieve wijze kunnen voorlezen.

Het project wordt uitgevoerd door de bibliotheken in Midden-Drenthe in samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe, CKC Drenthe, Kits Primair & de stichting Kunst van Lezen.

BoekStart in de kinderopvang is een landelijk concept met als doel een voorleescultuur binnen de kinderopvang te laten ontstaan. Kinderen die als baby al worden voorgelezen, zijn later beter in taal.

De bibliotheken Midden-Drenthe ondersteunen de Boekstart-activiteiten door het beschikbaar stellen van boekencollecties. Ook leiden zij voorleescoördinatoren op die de voorleesactiviteiten kunnen ondersteunen.