• Nieuws

    Nieuws

Op 18 april heeft Amy Hoekstra, leerling van het Dr. Nassaucollege locatie Quintus in Assen, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! gewonnen. Op 25 mei zal Amy de provincie Drenthe vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Utrecht.

De winnaar

Tijdens de provinciale finale streden zes voorleeskampioenen (brugklassers) uit Drenthe streden om een plaats in de landelijke finale van Read2Me! Winnaar Amy Hoekstra las een fragment voor uit het boek Klem van de schrijver Mel Wallis de Vries.

Organisator Joke Kasemier van Biblionet Drenthe hoopt net als Amy Hoekstra dat de nieuwe Nationale Voorleeskampioen Read2Me! uit Drenthe komt. Dat is een hele eer: de provincie levert dan de beste voorlezer van Nederland.

Voorleeswedstrijd

Biblionet Drenthe organiseert al jaren deze provinciale finale van Read2Me!. Zes leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen ook nu voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 60 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Joep van Ruiten, cultuurjournalist Dagblad van het Noorden, Anske Pepping, docent Nederlands en Tineke Scholte, teammanager Educatie van Biblionet Drenthe, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in het theatercafé van Podium Zuidhaege te Assen. Goochelaar Jan Koster, en presentator in vele voorleeswedstrijden, presenteerde de avond. Tijdens het juryberaad genoot het publiek van een korte show.

Organisatie

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen in samenwerking met de bibliotheken. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.