• Nieuws

    Nieuws

Het wielerspektakel Superprestige in Gieten bestaat 50 jaar. Dit was voor de sportorganisatie, de provincie Drenthe en de bibliotheek de aanleiding om gezamenlijk extra activiteiten te ontwikkelen.

Superprestige Expo

Van 23 september tot en met 12 oktober is in Bibliotheek Gieten een expositie te zien over 50 jaar veldrijden in Gieten. Er zijn foto’s van de nationale kampioenschappen, het WK veldrijden en natuurlijk van de vrijwilligers. Ook kunnen bezoekers grasduinen in de archiefboeken met oude krantenknipsels. De expositie is samengesteld in samenwerking met de Historische Vereniging Gieten. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen bezoekers alles op hun gemak bekijken en herinneringen uitwisselen met elkaar.

Fietsboekenbal

Op donderdagavond 3 oktober was het Fietsboekenbal. Wielerverslaggever Gio Lippens vertelde over zijn belevenissen bij grote wielerwedstrijden en daarbij komen ook zijn boeken Een engel op een rotsblok en Halverwege de heuvel aan bod. Verder vertelde Jantienus Warners van Stichting Wieler Promotion Oostermoer over de fietshistorie van Gieten. Tenslotte waren er stoere verhalen van de (ex)wielrenners Martin Hendriks, Janneke Ensing en Herman Strijbosch.

Laaggeletterdheid

Rond de Superprestige gaan de organisaties de strijd aan met laaggeletterdheid. Vrijwilligers van de Superprestige worden uitgenodigd om naar de bibliotheek te komen. En wie daar interesse in heeft kan gratis deelnemen aan een cursus taal en omgaan met de computer.