• Nieuws

    Nieuws

De zaal van ons Taalcongres was goed gevuld met beslissers binnen het onderwijs en de kinderopvang, leescoördinatoren, medewerkers van gemeenten en zelfs met bezoekers van buiten de provincie.

Op dit congres is een mooie basis gelegd voor een gezamenlijke aanpak van taalproblemen. Het plezier in taal stond hierbij voorop.

Kijk even terug in deze korte filmimpressie.

Reacties

We vroegen bezoekers op te schrijven wat zij meenemen van het Taalcongres naar hun werk. Hierop kregen we onder andere deze reacties:

  • ‘De appel valt wél ver van de boom. Kinderen met laaggeletterde ouders kunnen met de juiste ondersteuning zeer leesvaardig worden’ (Na de lezing van taalprofessor Maurice de Greef)
  • ‘Durf te spelen! Durf methodes los te laten!’ (Als reactie op de lezing van beste leraar Nederlands Matijs Lips)
  • ‘Lesgeven in digitaal begrijpend lezen is ook heel belangrijk’ (Bij taaldeskundige Eliane Segers)
  • 'Ik ga meer spelen met taal. Zonder ‘u’ is een vlinderstruik een vlinderstrik!’ (Als les vanuit de vrolijke noot van Ronald Snijders)

Door de positieve reacties op het congres van de bezoekers en van de organiserende educatiemedewerkers blikken we terug op een geslaagd Taalcongres 2019.

Het Taalcongres was georganiseerd door Team Educatie van Biblionet Drenthe en vond plaats op 25 september 2019 in De Nieuwe Kolk in Assen.