• Nieuws

    Nieuws

Op woensdag 13 november 2019 was de feestelijke opening van twaalf nieuwe BoekStart-locaties in vier verschillende kinderopvangorganisaties binnen de gemeente Borger-Odoorn.

De kinderopvanglocaties Klein Duimpje en More Than Kidz in Nieuw-Buinen en Het Speelhuis in Ees werden bezocht door wethouder Albert Trip, bibliotheekmanager Lammie van der Tuuk en teammanager Educatie Tineke Scholte van Biblionet Drenthe. Ook de managers en voorleescoördinatoren van de kinderopvangorganisaties waren aanwezig.

Tijdens het bezoek aan de locaties is door alle betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Een goed gevulde boekenkast, een fijne BoekStart-voorleeshoek, voorleescoördinatoren die op inspirerende en interactieve wijze voorlezen en samenwerking met de bibliotheken; dat is waar de betrokken partijen voor tekenen.

Boekstart in de kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang wordt uitgevoerd door Bibionet Drenthe in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn, Peuterwerk Borger-Odoorn (8 locaties), Kinderopvang Partou (2 locaties), Het Speelhuis (1 locatie) en More than Kidz (1 locatie).

BoekStart in de kinderopvang is een landelijk concept met als doel een voorleescultuur binnen de kinderopvang te laten ontstaan. Kinderen die als baby al worden voorgelezen, zijn later beter in taal.

Biblionet Drenthe biedt BoekStart in de kinderopvang ondersteuning door gekwalificeerd personeel in te zetten voor de scholing en training van de voorleescoördinatoren. Ook stelt de bibliotheek boekencollecties beschikbaar voor de BoekStart-voorleeshoek.

voorschools 01 voorschools 02   voorschools 04voorschools 05

 voorschools 08 voorschools 06 voorschools 03 voorschools 07