• Nieuws

    Nieuws

Voor 1 mei moet bijna iedereen belastingaangifte doen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom helpen de Drentse bibliotheken mensen hiermee op weg.

Ze organiseren informatiebijeenkomsten, spreekuren en cursussen. Ook kunnen bezoekers in de bibliotheek gebruikmaken van een computer en printer. Iedereen is van harte welkom.

Informatiebijeenkomsten

In iedere gemeente is er een informatiebijeenkomst. Deskundigen van bijvoorbeeld accountantskantoren of vakbonden geven de bezoekers tips en helpen ze op weg bij het doen van belastingaangifte.

Belastingspreekuren

In een aantal bibliotheken is ook een belastingspreekuur. De bezoeker wordt een op een  geholpen bij het invullen van de belastingaangifte. Aanmelden kan via de bibliotheek.

Gratis cursussen

De belastingaangifte gebeurt tegenwoordig digitaal. De bibliotheek biedt gratis cursussen voor wie dit lastig vindt.

Wie nog (bijna) nooit met een computer gewerkt heeft, kan dit leren bij de basiscursus Klik&Tik. En voor wie graag wil leren hoe je met DigiD werkt, is er de cursus Aan de slag met je DigiD. Voor vragen over het werken met een tablet, e-reader of smartphone kunnen klanten terecht bij het digitaal café. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de bibliotheek of bij de medewerkers.

Service van de bibliotheek

Wie thuis geen computer of internet heeft kan in de bibliotheek gebruikmaken van de computer en de printer. Ook kan de bibliotheek doorverwijzen voor hulp bij het invullen van het belastingformulier.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

Deze service is het resultaat van de samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. De samenwerking is ook voor de komende jaren vastgelegd.