• Nieuws

    Nieuws

De bibliotheken van Biblionet Drenthe treffen voorbereidingen om stap voor stap open te gaan voor het publiek. De dienstverlening is voorlopig beperkt.

Gefaseerde opening

Tijdens de persconferentie van het kabinet op 6 mei is aangegeven dat de bibliotheken vanaf 11 mei onder voorwaarden hun deuren mogen openen. Daarbij moeten ze zich strikt houden aan de landelijk vastgestelde protocollen en aan de geldende verordeningen. Vanaf maandag 16 maart moesten de bibliotheken vanwege de coronacrisis sluiten. Met het oog op de gezondheid van de bezoekers heeft Biblionet Drenthe besloten de bibliotheken gefaseerd weer open te laten gaan voor het publiek. Daarvoor wordt per bibliotheek onderzocht of en hoe dit veilig kan.

Maatregelen voor een veilig bezoek

Voor de komende periode gelden er regels voor het bezoek. Zo is er een maximum aantal personen per bibliotheek, moet iedereen de anderhalve meter richtlijn naleven en gelden er hygiëne-maatregelen.

Alleen lenen en inleveren

Voorlopig is alleen uitlenen en inleveren mogelijk. Bezoekers kunnen geen gebruik maken van de leestafel, toiletten, publieks-pc's, ontmoetplekken en kopieermachines. Ook zijn er nog geen activiteiten in de bibliotheek.

Inlevermomenten

In de afgelopen periode hebben de bibliotheken duizenden boeken via de bezorgservice bij de klanten thuis gebracht. Om deze boeken weer op te kunnen nemen in het uitleenproces, worden er inlevermomenten georganiseerd. De teruggebrachte boeken worden enkele dagen in quarantaine geplaatst.

Klanten worden op de hoogte gehouden van de actuele ontwikelingen via de websites en de social mediakanalen van de bibliotheken.