• Nieuws

    Nieuws

Deze zomer presenteren de bibliotheek en ROEG! samen De Zes Zomerkriebels. Een online activiteiten- en informatieprogramma over insecten die dicht bij ons in de buurt leven.

Kleine diertjes met enorme verhalen!

Als je de deur open doet, stap je de Drentse wildernis in. Overal om je heen zijn wilde dieren, maar je moet wel even speuren om ze te zien. Ze zijn verstopt in het gras, in de bosjes of in de grond.

De Zes Zomerkriebels

Elke week staat er een interessant diertje centraal dat om de hoek leeft. Zo komen de teek, de worm, het lieveheersbeestje, de wesp, de mier en de mug aan bod. Over elk diertje wordt een vlog gemaakt. Daarnaast zijn er opdrachten te doen en verhalen te ondekken over deze Zomerkriebels. Op de website van de bibliotheek is later meer informatie beschikbaar.

Cadeautje voor de jonge leners

Naast De Zes Zomerkriebels online is er meer te vinden in de offline bibliotheek. Deze staat vol met verhalen voor jong en oud. Voor de kinderen tussen 6 en de 12 jaar ligt er een verrassing klaar. Wanneer zij een boek lenen, kunnen zij hiernaar vragen bij de bibliotheekmedewerker in de deelnemende bibliotheekvestigingen*. Waar dat mogelijk is, worden er in de bibliotheekvestigingen mini-ROEG! hoekjes ingericht met boeken en posters over het onderwerp en een verwijzing naar de activiteiten op de website.

*Aan deze actie doen de volgende gemeentes mee: Coevorden, Meppel, De Wolden, Westerveld, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Borger-Odoorn en Aa & Hunze.

Samenwerking bibliotheek en ROEG!

De bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Tijdens de schoolvakantie organiseren de deelnemende bibliotheken en ROEG! dit speciale programma gericht op lezen en kennis van de natuur.