• Nieuws

    Nieuws

Bij OBS De Klimtoren in Drogteropslagen gaf burgemeester Roger de Groot van De Wolden op 16 september het officiële startsein voor Oktober Kindermaand.

Na de feestelijke ontvangst op de school las de burgemeester het verhaal De verwoesting van Hunsow voor. Ook mochten de kinderen de burgemeester vragen stellen en met hem op de foto.

Bij dit officiële startsein was bestuurder Annelies Bakelaar van Biblionet Drenthe aanwezig. In haar rol als lid van de bestuursgroep Kunst en cultuur die Oktober Kindermaand organiseert, overhandigde ze het boek Van bij ons dat de school mocht houden.

TIjdens de Burgemeestersactie werd in de drie noordelijke provincies in elke gemeente door een burgemeester voorgelezen. Met deze actie  start de promotie rond het kunst- en cultuurproject Oktober Kindermaand. Dankzij dit project kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de weekenden van oktober gratis culturele activiteiten bezoeken, waaronder voorstellingen, rondleidingen in musea en kunstzinnige workshops. Ook in veel Drentse bibliotheken zijn activiteiten, vaak in combinatie met de Kinderboekenweek die loopt van 30 september t/m 11 oktober.

Oktober Kindermaand

Oktober Kindermaand wordt jaarlijks georganiseerd om kinderen op een laagdrempelige manier te laten zien en ervaren hoe leuk kunst- en cultuuractiviteiten zijn.

Niet voor ieder kind is het vanzelfsprekend om musea of theaters te bezoeken en deel te nemen aan culturele activiteiten. Met het gratis aanbod voor kinderen neemt Oktober Kindermaand veel drempels weg. Voor culturele organisaties is deelnemen aan het project een mogelijkheid om het aanbod voor de jeugd onder de aandacht te brengen en mogelijk meer kinderen aan kunst en cultuur te verbinden. Kijk voor een overzicht van de activiteiten in Drenthe op www.kunstencultuur.nl.

burgemeestersactie 2020 1