• Nieuws

    Nieuws

Vanaf 1 oktober kunnen woningzoekenden in de bibliotheek hulp krijgen bij het vinden van een sociale huurwoning. Vertegenwoordigers van de betrokken partijen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Hulp bij inschrijving op Thuiskompas

Op www.thuiskompas.nl staan de beschikbare sociale huurhuizen van acht Drentse woningcorporaties. Woningzoekenden schrijven zich gratis in en kunnen daarmee reageren op alle huurhuizen van de deelnemende corporaties.

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. De medewerkers van de bibliotheek staan klaar voor iedereen die dit moeilijk vindt, ook voor wie geen lid is. Zij kunnen woningzoekenden bijvoorbeeld wegwijs maken bij het vinden van informatie op Thuiskompas, het geven van uitleg over inschrijven en reageren op een woning, het aanmaken van een e-mailadres en het opvragen van een inkomensverklaring. Een overzicht van de bibliotheken waar de woningzoekenden voor hulp terecht kunnen staat op www.bibliothekendrenthe.nl/thuiskompas.

Samenwerking bibliotheek en corporaties

Bert Moormann, bestuurder van Domesta, Hans van Gellecom namens de huurdersorganisaties en Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe hebben donderdagochtend 1 oktober op een virtuele manier de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Annelies Bakelaar over de samenwerking: ‘Als openbare bibliotheken vinden we dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen. Voor veel mensen is het gebruik van e-loketten niet makkelijk. Toen we hoorden van ‘Thuiskompas’, het e-loket van de Drentse woningcorporaties, zijn we daarom direct in gesprek gegaan. Dit heeft tot een mooie samenwerking geleid waar Drentse woningzoekenden van kunnen profiteren.’