• Nieuws

    Nieuws

Onlangs is de tijdelijke app TijdschriftenBieb gelanceerd. Het gaat om een proef waarbij de Koninklijke Bibliotheek (KB) samen met de bibliotheken onderzoekt of tijdschriften deel moeten gaan uitmaken van de online Bibliotheek.

Via de TijdschiftenBieb zijn zestien tijdschriften beschikbaar, die voor bibliotheekleden gratis te lezen zijn. Het gaat om titels als Margriet, Vrij Nederland, Viva, Flair, Story, Nouveau, Psychologie Magazine, Yoga Magazine, Happinez en AutoWeek. Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar, altijd tot aan het voorlaatste nummer.

Bibliotheekleden kunnen, na inloggen, de tijdschriften direct online lezen of eerst een preview bekijken. De tijdschriften kunnen ook gedownload worden zodat ze offline te lezen zijn. Gebruikers kunnen zoveel tijdschriften lezen als ze willen. De tijdschriften zijn niet te lezen op een pc of e-reader.

De app heeft nu nog een tijdelijk karakter om uit te vinden of deze vorm van tijdschriften lezen via de bibliotheek bevalt, zowel voor de leden als voor de uitgevers van die tijdschriften. In de beginperiode wordt bekeken of de app goed werkt voor de eerste leden die deze gaan gebruiken. De evaluatie vindt in de loop van 2021 plaats.

De TijdschriftenBieb-app is beschikbaar via de App Store en via Google Play.