• Nieuws

    Nieuws

Op 22 april zijn er uit meer dan honderd inzendingen van mooie kleurrijke voorjaarsbloeiers, twee prijswinnaars gekozen van de Instagram fotowedstrijd die ROEG! en de bibliotheken onder de hashtag #roeglente hebben gehouden.

De hoofdprijs gaat naar Mieke Bazuin, zij mag haar winnende foto (van een gele kwikstaart in een rood tulpenveld) laten afdrukken op een tuinposter. De winnaar van de tweede prijs is Johan Meijers, zijn foto van een hommel op een bloesem wordt op een mooie boekenlegger gedrukt en kan binnenkort aan de klanten in de gereserveerde boeken worden meegegeven.

Van in totaal negen foto’s, inclusief de twee winnende, wordt nog een vrolijke poster gemaakt die in heel Drenthe, waaronder de bibliotheken, zal komen te hangen. Al met al een kleurrijk succes en een mooie start van het voorjaar!

Samenwerking ROEG! en de bibliotheken

De bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd.

Deze fotowedstrijd was een onderdeel van het thema natuurfotografie dat tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 centraal stond. Meer hierover is te vinden op www.bibliothekendrenthe.nl.

roeg mieke bazuin gele kwikstaart
Winnende foto van Mieke Bazuin

roeg Johan Meijers hommel bloesem
Tweede prijs voor Johan Meijers