• Nieuws

    Nieuws

Oktober Kindermaand bestaat 20 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum is De Bucketlist van Drenthe gemaakt. In het boekje staan zestien organisaties en activiteiten die kinderen in Drenthe gezien en gedaan moet hebben en waar ze trots op mogen zijn!

Met dit bijzondere jubileumboekje willen alle organisaties ervoor zorgen dat kinderen ook na Oktober Kindermaand op ontdekkingstocht gaan in de provincie. Een bezoek aan het Meisje van Yde, het gevangenisdorp Veenhuizen, de paarse heide, het landschapskunstwerk Broken Circle en het kasteel in Coevorden staan onder andere op de bucketlist. Daarnaast zijn er vier prijsvragen, waarin de kinderen creatief uitgedaagd worden.

Alle leerlingen op de Drentse basisscholen hebben dit boekje reeds ontvangen. Op zaterdag 16 oktober 2021 heeft cultuurgedeputeerde Cees ook het boekje in ontvangst mogen nemen tijdens een vlogworkshop in de bibliotheek van Norg. De workshop is onderdeel van de feestelijk maand waarin diverse organisaties hun deuren gratis openen voor kinderen. Annelies Bakelaar, voorzitter van de stuurgroep Oktober Kindermaand, heeft het jubileumboekje overhandigd.

Benieuwd naar het boekje?

Bekijk het boekje!

Afbeelding1