• Nieuws

    Nieuws

In kader van Nederland Leest ‘Over de grens’ was er een online interview met Jelle Brandt Corstius, gegeven door Joep van Ruiten.

Op woensdag 24 november interviewde Joep van Ruiten schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius. De bibliotheken aangesloten bij Biblionet Drenthe organiseerden dit interview in het kader van de campagne ‘Nederland Leest’. Het interview was gratis online vanuit huis bij te wonen.

Jelle Brandt Corstius werd geïnterviewd over zijn vele boeken en reizen.

Wie is Jelle Brandt Corstius?

Jelle Brandt Corstius (1978) is ook wel bekend als 'de minst saaie Nederlandse reisschrijver'. Hij is niet alleen auteur van meerdere succesvolle boeken, maar is ook programmamaker, regisseur en presentator. Jelle heeft jaren in de VS en in Moskou gewoond. Hij schreef onder andere Rusland voor gevorderdenUniversele reisgids voor moeilijke landen, Van Bakoe tot Batoemi - Een gids voor de Kaukasus, en As in tas. Daarnaast maakte hij vele reportages, zoals De Bergen achter Sotsji en Grensland. Als regisseur werkte Jelle Brandt Corstius mee aan Barend en Van Dorp en aan Tokidoki met Paulien Cornelisse. In 2010 en 2011 presenteerde hij Zomergasten.