• Nieuws

    Nieuws

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

 

omslag open boek 3.0Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school.

Meer informatie vind je in de brochure Open Boek 3.0: Opleiding tot leescoördinator.

Cursussen 2022/2023*

Biblionet Groningen

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2022 zijn gepland op dinsdagmiddag 20 september, 11 oktober, 1 november, 22 november en 6 december van 16.00-19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn. Indien de bijeenkomsten niet in Bibliotheek Zuidhorn gehouden kunnen worden vanwege coronamaatregelen, dan wordt de training online gegeven.

Schrijf je hier in voor de cursus in Groningen

 

Biblionet Drenthe

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar 2023 zijn gepland op woensdagmiddag 18 januari, 8 februari, 22 februari, 15 maart en 12 april van 15.00-18.00 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1E, 9401 ET Assen.

Schrijf je hier in voor de cursus in Drenthe

 

* Deelnemers uit Groningen kunnen ook deelnemen aan de cursus in Drenthe en vice versa.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 450 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de Cursus Leescoördinator?

Neem voor vragen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.