• Nieuws

    Nieuws

De Voedselbank Hart van Drenthe kreeg deze week niet alleen etenswaren, maar ook leesvoer in de donatiebox. Biblionet Drenthe schonk namelijk meer dan 400 jeugdboeken aan de Voedselbank.

Annelies Bakelaar overhandigde de boeken aan bestuurslid Tinus Ensingh op 28 november. Het gaat om drie verschillende leesboeken voor kinderen van 8 tot 12 jaar die geschonken zijn aan Biblionet Drenthe. We stellen de boeken vanuit onze maatschappelijk-educatieve rol graag beschikbaar aan gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Nu de kosten voor levensbehoeften zoals boodschappen blijven stijgen, kloppen steeds meer huishoudens aan bij de voedselbanken. Daaronder zijn ook veel gezinnen met kinderen.

Bij financiële problemen blijft vaak weinig ruimte over voor extra’s zoals boeken voor de kinderen. Dat is zonde, want lezen heeft sterke positieve effecten op de ontwikkeling en schoolprestaties. Met deze schenking hoopt Biblionet Drenthe bij te dragen aan een feestelijke december voor honderden gezinnen.