Hoe kun je werkvormen zoals voorlezen, vertellen, voordragen en vrij lezen (o.a. behandelt tijdens training Open Boek) effectief inzetten?

Het leren lezen van (non-) fictie is een belangrijk deel van de doelen t.a.v. begrijpend lezen. Daarnaast wordt vanuit wetenschap en onderwijsinspectie steeds meer een link gelegd tussen leesvaardigheden en de zaakvakken. Leesspecialist Martijn Hensgens zal de nieuwste inzichten rond goed begrijpend lezen koppelen aan praktische werkvormen met kinderboeken die eenvoudig kunnen worden ingepast in plaats van methodisch aanbod.

Martijn Hensgens is senior adviseur en mede-eigenaar van Vol van leren. Zijn deskundigheid ligt op het gebied van begeleiding en advies in het (speciaal) basisonderwijs. Zijn specialisatie is o.a. de koppeling van kwaliteitszorg aan de dagelijkse praktijk waarbij leesbevordering, woordenschat, begrijpend lezen centraal staat.

Locaties en tijden

Biblionet Drenthe
Weiersstraat 1E, 9401 ET Assen
Woensdag 4 november 2020  van 14.30 – 16.30 uur

of

Bibliotheek Hoogeveen
Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen
Woensdag 4 november van 19.00 – 21.00 uur

Kosten

€ 40,- per deelnemende school (1 deelnemer + € 20,- per extra deelnemer), deelnemers buiten Drenthe betalen € 60,- p.p.

Aanmelden

Deze studiebijeenkomst komt in plaats van de bijeenkomst die was gepland op 15 april 2020 maar door de maatregelen tegen corona kon niet doorgaan. Als je al was aangemeld voor deze bijeenkomst in Assen of Hoogeveen blijft dit gewoon staan. Je hoeft je dus niet opnieuw aan te melden.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op 4 november, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jouw naam wordt dan verwijderd van de deelnemerslijst.

Nieuwe deelnemers kunnen zich tot 21 oktober 2020 opgeven via het inschrijfformulier.

Annuleren

Je aanmelding verplicht tot het betalen van de verschuldigde kosten voor deze studiebijeenkomst. Betaling van de kosten vindt achteraf plaats, je ontvangt hiervoor een factuur. Kosteloos annuleren kan tot zes weken voor aanvang van de studiebijeenkomst. Tussen zes en twee weken voor aanvang worden 50% van de kosten in rekening gebracht en vanaf twee weken voor aanvang het volledige bedrag. De annuleringsvoorwaarden komen te vervallen wanneer je voor vervanging zorgt. Met deze aanmelding verklaar je bekend te zijn met de annuleringsvoorwaarden.