• Vrijwilliger worden?

    Vrijwilliger worden?

Heb jij tijd én vind je het leuk om kinderen en volwassenen te helpen? Word dan vrijwilliger in één van de bibliotheken in onze provincie. Op dit moment helpen er al zo’n 450 vrijwilligers mee in en rond onze bibliotheken; daar zijn we reuze dankbaar voor! Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.

Soorten vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Veel vrijwillige medewerkers helpen mee ín de vestigingen; bijvoorbeeld door bezoekers te verwelkomen, ze te helpen vinden wat ze zoeken en te zorgen dat de bibliotheek er netjes en gezellig uitziet.

Maar je zou ook kunnen helpen bij bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld bij kinderactiviteiten zoals de workshops 3D-printen of LEGO-education, maar ook bij voorleesactiviteiten. Voor volwassenen bieden we verschillende cursussen aan, waarbij computercursussen populair zijn. Als digicoach of docent kun je op dit gebied trainingen Digisterker - Werken met de e-overheid of Klik & Tik verzorgen. Het zijn ook vrijwilligers die als taalvrijwilliger onze leden helpen die moeite hebben met lezen en schrijven. Kortom: er zijn vele mogelijkheden om je medemens te helpen in de bibliotheek!

Waarom vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger bij Biblionet Drenthe geef je iets van jezelf aan je omgeving. En je krijgt er ook veel voor terug:

  • werkervaring opdoen en ontwikkelen van je talenten;
  • goede begeleiding in een plezierige werkomgeving;
  • bijdragen aan de ontwikkeling van mensen in de maatschappij
  • gratis bibliotheekabonnement;
  • mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering van Biblionet Drenthe.
     

Nieuwsgierig naar mogelijkheden voor jou als vrijwilliger? Neem dan contact op met de bibliotheek bij jou in de buurt.

Vacatures vrijwillige medewerker

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou als vrijwilliger? Klik dan op de onderstaande link voor een actueel overzicht van de vacatures voor vrijwilligers in de Drentse bibliotheken.

Naar de vacatures voor vrijwilligers