Skip to main content

Strategie

Wij werken bij Biblionet Drenthe vanuit onze missie en visie:

Wij dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van inwoners in Drenthe, via een sterk en sociaal Drents bibliotheeknetwerk. Wij geloven dat iedereen ertoe doet en mee moet kunnen doen in de huidige Drentse samenleving.

Vanuit deze missie en visie werken wij aan onze doelen: Drenthe leest, Drenthe leert & ontwikkelt, Drenthe digitaal inclusief en Drenthe Robuust: de robuuste bibliotheek.
Dat doen we zowel vanuit onze provinciale rol als Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI), vanuit onze bibliotheektaak voor negen gemeenten in ons werkgebied en vanuit onze eigen rollen en verantwoordelijkheden. De Wsob, het Landelijke bibliotheekconvenant en de Netwerkagenda vormen onze kaders.

Biblionet Drenthe als bibliotheekorganisatie voert het lokale bibliotheekwerk uit in negen Drentse gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden- Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. De bibliotheken richten zich primair op de inwoners van de negen gemeenten. De doelen van Biblionet staan centraal: Drenthe leest, Drenthe leert en ontwikkelt, Drenthe doet mee en Drenthe Robuust.

De POI zorgt ervoor dat de bibliotheken op de juiste wijze worden ondersteund door kennis, deskundigheidsbevordering en informatie, stimuleren van de samenwerking tussen bibliotheken en aanjager van innovatie. De POI werkt voor de vier bibliotheekorganisaties in Drenthe: de Bind bibliotheken, Facet Emmen, DNK Assen en Bibliotheek Hoogeveen.
Naast innovatie voert de POI als partner in het landelijke netwerk van openbare bibliotheken de wettelijke taken Interbibliothecair leenverkeer (IBL), gegevenslevering en collectie uit.

Beide onderdelen (de bibliotheekorganisatie en de POI) worden ondersteund door de interne dienst. Deze ondersteuning is een belangrijke randvoorwaarde voor het realiseren van de doelstellingen.

Lees meer in ons strategisch plan.